razvojni putokaz djeteta

Razvojni putokaz djeteta – za djecu od 5 do 7 godina

19.78

Petra Gotal i Lana Kihas osmislile su vrijedan priručnik kojemu je glavni cilj potaknuti djecu, roditelje i odgojitelje na cjelovit pristup razvoju djeteta predškolske dobi. Priručnik roditeljima i odgojiteljima služi kao alat za procjenu, praćenje i vrednovanje razvoja djeteta, a djeci kao podrška izražavanju, razvoju samosvijesti i samopouzdanja, kao izvor učenja i alat za samovrednovanje. Predložene aktivnosti za poticanje cjelokupnog razvoja nude priliku za razvoj višestrukih kompetencija istovremeno potičući kreativnost djeteta.

Opis

Petra Gotal & Lana Kihas:

Razvojni putokaz djeteta

Putokaz za djecu od 5 do 7 godina

Petra Gotal i Lana Kihas osmislile su vrijedan priručnik kojemu je glavni cilj potaknuti djecu, roditelje i odgojitelje na cjelovit pristup razvoju djeteta predškolske dobi. Priručnik roditeljima i odgojiteljima služi kao alat za procjenu, praćenje i vrednovanje razvoja djeteta, a djeci kao podrška izražavanju, razvoju samosvijesti i samopouzdanja, kao izvor učenja i alat za samovrednovanje. Predložene aktivnosti za poticanje cjelokupnog razvoja nude priliku za razvoj višestrukih kompetencija istovremeno potičući kreativnost djeteta. Osim stručne vrijednosti, ovakav materijal ima potencijal povezivanja svih članova obitelji te obitelji i odgojno-obrazovne ustanove naglašavajući aktivnu ulogu djece, roditelja i odgojitelja u njihovu razvoju. Razvojna mapa nastala je na temelju praktičnih iskustva autorica.

 

ID = 051

ISBN: 9789536878406

Uvez: meki

Format: 235x 297

Broj stranica: 100

Autorice: Petra Gotal & Lana Kihas

 

O autoricama

 

Petra Gotal magistra je ranog i predškolskog odgoja. Zaposlena je u Dječjem vrtiću Lojtrica kao odgojitelj-mentor. Certificirana je voditeljica programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno“ u organizaciji UNICEF-a Hrvatska, u sklopu kojeg provodi edukacije za roditelje. Također, provodi radionice i edukacije za odgojitelje razne tematike (Dokumentiranje odgojno-obrazovnog rada, Alati podrške na prijelazu iz vrtića u školu i dr.). Petra je voditeljica posebnog programa ranog učenja engleskog jeziku za djecu od 3 do 7 godina. U predškolskim ustanovama stekla je bogato iskustvo rada s darovitom djecom, o čemu je napisala i studiju slučaja.

 

 

Lana Kihas magistra je ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Ima dugogodišnje i bogato iskustvo u radu s djecom u različitim odgojno-obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj te Francuskoj, Velikoj Britaniji i Irskoj. Trenutačno radi kao odgojitelj-mentor u zagrebačkom dječjem vrtiću Petar Pan.

Provodi razna istraživanja u području pedagogije slušanja djece. Organi­zira i provodi radionice za roditelje i stručna usavršavanja za odgojitelje na temu promatranja djece i kako uspješno komunicirati s djecom. Piše stručne i publicističke članke o teorijskim i praktičnim znanjima o odgoju i obrazovanju djece. Redovito sudjeluje u projektima i programima Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Iz recenzija

 

 

Razvojni putokaz djeteta putokaz je roditeljima i odgojiteljima. On ih usmjerava u poticanju djeteta na uočavanje problemskih situacija i formuliranje problema, traženje mogućih rješenja s naglaskom na kreativnost i divergentno mišljenje. U svijetu u kojem su velike promjene svakodnevica upravo to su najvažnija znanja koja djeci možemo dati, putovnice za njihovu budućnost.

Ivana Golik Homolak, mag. praesc. educ.

 

Učiteljski fakultet, Sveučilište u Zagrebu

Dodatne informacije

Težina 0700 kg

Košarica

Add a product in cart to see here!
0