Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje

PRODAVATELJ

Prodavatelj proizvoda na stranicama www.foma.hr je:

FOMA Obrt za nakladništvo, trgovinu i usluge,

 1. Roberta Šimunić, Creska 18, 10000 Zagreb,

OIB 76126921059, MBO: 90789407, IBAN HR 43 2484008 1100464866

tel/fax 01 3631 570, GSM 099/670 90 15, e-mail: foma@foma.hr

 

 1. Opći pojmovi

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internetske stranice.

Prihvaćanjem uvjeta kupnje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem internetske knjižare.

Sve cijene proizvoda su izražene u eurima, a prodavatelj zadržava pravo izmjene cijena bez prethodne najave. FOMA nije u sustavu PDV-a temeljem članka 90 Zakona o PDV-u .

 1. Načini plaćanja:
 • Pouzećem – plaćanje se obavlja kod preuzimanja pošiljke od dostavljača ili u poštanskom uredu prilikom preuzimanja naručenih proizvoda. Ukoliko se dostava vrši Hrvatskom poštom mogući su dodatni troškovi. Eventualni dodatni troškovi prihod su Hrvatske Pošte d.d. i nisu navedeni na računu koji izdajemo kupcu. Zasad je taj oblik plaćanja moguć samo na području Republike Hrvatske.
 • Virmanom / uplatom na račun – virmansko plaćanje preporučujemo svim pravnim osobama kojima je potreban R-2 račun. Odabirom tog načina plaćanja, kupac će nakon što naruči traženi proizvod primiti predračun/ponudu e-mailom, a FOMA nakon registracije uplate šalje pošiljku i R-2 račun. FOMA izdaje i e-račun na zahtjev kupca.Taj način plaćanja mogu koristiti i fizičke osobe koje žele izvršiti uplatu putem internetskog bankarstva, kao i osobe koje naručuju iz inozemstva.
 • Kreditnom karticomodabirom ovog načina plaćanja kupci u Hrvatskoj i inozemstvu mogu popuniti online sigurnosni obrazac plaćanja za Master Card i Visa Classic kartice. Sustav je potpuno siguran i podaci Vaše kartice su zaštićene sigurnosnim sustavom u sklopu Raiffeisen banke d.d.

  • Nakon što ispunite narudžbenicu, na Vašu e-mail adresu stiže potvrda sa svim detaljima Vaše narudžbe. Molimo da pažljivo upišete svoju e-mail adresu.

  • Knjige možete naručiti i telefonski, na broj 01/3631-570

 1. Podaci o isporuci

  Dostava za narudžbe iznad 35€ za područje Republike Hrvatske je besplatna. Za narudžbe u manjem iznosu naplaćujemo paušalnu poštarinu 3,98€. Naručene proizvode šaljemo Hrvatskom poštom ili GLS službom, a naručeni proizvodi mogu se podići i osobno na adresi FOMA, Creska 18, 10000 Zagreb, uz prethodni dogovor. Rok dostave je od 2 do 5 radnih dana nakon narudžbe ili vidljive uplate (subota, nedjelja i praznici se ne računaju u rok dostave). Ukoliko dostava kupca ne zatekne kod kuće, ostavit će obavijest o prispjeću pošiljke u sandučiću ili na e-mail. Ukoliko kupac ne podigne pošiljku u roku od 5 radnih dana od obavijesti o prispjeću pošiljke, pošiljka se vraća na našu adresu i nastaju dodatni troškovi povrata pošiljke.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

 

 1. Sigurnost i zaštita podataka

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri u kojoj su oni nužni za ispunjenje obveze Prodavatelja, za informiranje o novim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.
Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.
FOMA ne bilježi broj kreditne kartice Kupca niti pohranjuje transakcijske podatke. Za naplatu putem kreditnih kartica koriste se usluge treće strane, sigurnosnog servera RBA banke, koji enkripcijom štiti podatke Kupca.
Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

 1. Naručitelji iz inozemstva:

Načini plaćanja za inozemstvo su kreditnom karticom ili po predračunu (putem banke). Poštarina za isporuke u inozemstvo obračunava se po važećem cjeniku Hrvatske pošte d.d. ili GLS službe (u dogovoru s kupcem), u ovisnosti od težine pošiljke i mjesta isporuke. Molimo poslati upit radi točnog izračuna troškova dostave i ukupnog iznosa računa.

 1. Naručivanje, nedostaci na proizvodu i reklamacije

  FOMA prihvaća reklamacije uključujući i one koje se odnose na mehaničke nedostatke proizvoda, odnosno knjiga i ostalih medija, kao što su tiskarske greške, oštećene naslovnice i tako dalje.

 2. a) U slučaju mehaničkog nedostatka ili pogreške unutar proizvoda (škartirani proizvod) prodavatelj o svom trošku vrši zamjenu, odnosno preuzima od kupca oštećeni proizvod i šalje kupcu novi primjerak istog proizvoda.

Ne odgovaramo kupcu, odnosno primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe, ako ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda.

 1. b) U slučaju raskida narudžbe nakon dostave proizvoda, kupac je dužan o svom trošku vratiti kupljeni i nekorišteni proizvod, zapakiran u originalnu ambalažu, unutar sedam dana od primitka pošiljke. Kupljene proizvode kupac mora vratiti u istom stanju u kakvom su bili u trenutku kad su mu isporučeni na adresu. U slučaju raskida narudžbe nakon dostave, kupcu se u roku 30 dana vraća cjelokupan iznos koji je platio do trenutka raskida, osim troškova dostave, a nakon što Kupac vrati neoštećeni i nekorišteni proizvod.

Podnošenje prigovora
Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača: sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: FOMA obrt za nakladništvo, trgovinu i usluge, Creska 18, 10000 Zagreb ili na e-mail adresu: foma@foma.hr.
Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Rješavanje sporova
U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje Centru za mirenje. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.

Zakone možete pogledati klikom na link:
Zakon o zaštiti potrošača
Zakon o obveznim odnosima
Zakon o elektroničkoj trgovini

Ispričavamo se za moguće nelogičnosti i pogreške u sustavu. Za sve upite ili nejasnoće možete nas kontaktirati preko  e-pošte: foma@foma.hr ili telefonski: +385-1-3631-570. Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i suradnji!

Uvjeti korištenja, autorska prava

Svako korištenje www.foma.hr  podliježe dolje navedenim uvjetima. Dokumenti objavljeni na www.foma.hr  ne smiju se umnažati osim u slučaju da se kopije koriste za osobnu uporabu. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija informacija sadržanih na ovom web site-u dozvoljena je samo uz prethodno izričito pisano odobrenje FOME. U slučaju pisanog pristanka kopiranje je dozvoljeno samo uz navođenje svih zadržanih napomena i upozorenja o autorskim pravima, drugih upozorenja o vlasništvu bilo koje vrste, te svih ograničenja od odgovornosti koja su na ovim mrežnim stranicama navedena.
Nad svim slikama i informacijama sadržanim na ovim mrežnim stranicama postoje autorska prava.

Košarica

Add a product in cart to see here!
0