Priprema za školu

priprema za školu

Polazak u školu je veliki preokret u životu svakog predškolskog djeteta, pa je prije uključivanja u školski program važno pripremiti dijete u okviru svih područja koja ovome prethode:

-glasovna raščlamba i glasovno povezivanje, logičko zaključivanje, koncentracija, slušno i vidno uočavanje, uočavanje prostornih odnosa, koordinacija oko-ruka, fina motorika, preciznost i točnost.

Potičući i uvježbavajući ova područja kod svakog će se djeteta postići jačanje i podizanje razine istaknutih sposobnosti, a kod djece kod koje su prisutne slabosti unutar ovih sposobnosti vježbe će poslužiti kao preventivna i/ili korektivna pomoć.

Radni listovi namijenjeni su djeci od 5 do 7 godina, znači predškolcima i prvoškolcima, a sadrže zadatke koji će potaknuti razvoj većine, u pripremi i polasku u školu, nužnih i neizostavnih zadataka:

-logičkog zaključivanja, koncentracije, uočavanja prostornih odnosa, koordinacije oko-ruka, razvoja fine motorike, točnosti i preciznosti.

Kroz ponuđene zadatke dijete će vježbajući postati slobodnije i spretnije u razmišljanju i zaključivanju, kao i u dodiru s olovkom i papirom, što će opet pridonijeti lakšem savladavanju školskog programa koji uključuje usvajanje novih znanja i vještina čitanja i pisanja.

Kako bi novim školarcima olakšali ljeto prilagodbe, složili smo komplet radnih listića koji obuhvaćaju sva navedena područja po posebnoj ponudi.

KUPI RADNE LISTOVE – PRIPREMA ZA ŠKOLU

Košarica

Add a product in cart to see here!
0