Lutka od vrtića do školske družine

13.05

U knjizi “Lutka od vrtića do školske družine” autorica Branka Rudman donosi primjere iz prakse za sve zaljubljenike u lutkarstvo. Kao voditeljica jedinog osnovnoškolskog lutkarskog kazališta u Hrvatskoj koje djeluje više od dvadeset godina, autorica je prikupila velik broj ideja za realizaciju i uprizorenje igrokaza i predstava. Primjeri opisani u knjizi doprinose kognitivnom i motoričkom razvoju djece i mladih, potiču razvoj govora i sposobnost izražavanja, razvijaju maštu i kreativnost, omogućuju razvoj suradničkih vještina i empatije.

Opis

U knjizi “Lutka od vrtića do školske družine” autorica Branka Rudman donosi primjere iz prakse za sve zaljubljenike u lutkarstvo. Kao voditeljica jedinog osnovnoškolskog lutkarskog kazališta u Hrvatskoj koje djeluje više od dvadeset godina, autorica je prikupila velik broj ideja za realizaciju i uprizorenje igrokaza i predstava.
Na radost učitelja, odgojitelja i pedagoga, u ovoj se knjizi može pronaći riznica prijedloga aktivnosti za rad s učenicima različitih uzrasta – od vrtića do starije osnovnoškolske dobi. Igre s lutkom, lutkarske improvizacije, animacije štapne lutke, samo su neke od vođenih aktivnosti koje zainteresirani čitatelji mogu pronaći i prema uputama iskoristiti u vlastitome radu. Primjeri opisani u knjizi doprinose kognitivnom i motoričkom razvoju djece i mladih, potiču razvoj govora i sposobnost izražavanja, razvijaju maštu i kreativnost, omogućuju razvoj suradničkih vještina i empatije. Osim konkretnih primjera rada s lutkarskom družinom Lutkarskog kazališta Stribor, Branka Rudman doprinosi radu kreativnih skupina i odabirom tekstova pogodnih za čitanje po ulogama.
Knjiga “Lutka od vrtića do školske družine” korisna je i poticajna svima koji se bave lutkarskim kazalištem te onima koji se stručno i praktično zanimaju za čudesan fenomen lutkarstva.


ID : 7001

ISBN: 9789530517813
Autorica:
Branka Rudman
Uvez: meki
Format: 148x 210
Broj stranica: 96

Dodatne informacije

Težina 0.600 kg
Dimenzije 148 × 210 cm

Možda će vam se također svidjeti…

Košarica

Add a product in cart to see here!
0