Afazija – progovorimo ponovo

Afazija – progovorimo ponovo

125.00kn (=16.59 €)

Opis

Pripadate li onoj skupini oboljelih koja kao posljedicu moždanog udara ima teškoće u komunikaciji, savjetujemo vam da u rehabilitaciji koristite i ovaj priručnik.
Zadaci u priručniku pisani su i ilustrirani tako da se njima može služiti i SAM bolesnik s afazijom, kojemu je sačuvana sposobnost čitanja i razumijevanja pročitanoga.
Detaljna uputstva na kraju svakog poglavlja ukazuju logopedu ili članovima obitelji oboljeloga kako mogu proširiti zadatke i na različite načine primijeniti vježbe.
Iz recenzija:
Priručnik «Afazija- progovorimo ponovno» napisan je stručno i metodološki prikladno za uporabu u procesu rehabilitacije osoba s afazijom. Vježbe i zadaci primjereni su i po težini i po stručnosti. Ilustracije pojašnjavaju zadaće i izvanredno se uklapaju u cjelokupni sadržaj. Tekst omogućuje kreativan pristup i stručnjaku i članovima obitelji osobe s afazijom.Prof. dr. sc. Behlul Brestovci.
Priručnik «Afazija-progovorimo ponovno» predstavlja stručno-edukativni tekst, jedinstven u nas, pisan za logopede i bolesnike afazičare kao neizostavni dio u rehabilitaciji govora. U priručniku se daje i prikaz moderne literature iz područja rehabilitacije govora s mogućnošću dubljeg pristupa i daljnjeg proučavanja ovog problema.
Doc. dr. sc. Slava Podobnik Šarkanji.
Iako je priručnik namijenjem prije svega logopedima, njime će se moći služiti i liječnici, psiholozi i pedagozi, kao i obitelj osoba s afazijom, pa i sam bolesnik, ovisno o stupnju oštećenja. Knjiga će biti korisna i svim ostalim osobama u zdravstvu koje dolaze u kontakt s bolesnikom koji ima poteškoće u uspostavljanju komunikacije s okolinom.
Doc. dr. sc. Vesna Šerić.
Prvo izdanje ovog priručnika nagrađeno je Srebrnom uljanicom za promicanje zdravlja i zdravstvenog odgoja, 1997. godine na EMC festivalu (Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Škola narodnog zdravlja «Andrija Štampar» i Zavoda za znanstvenu tehnologiju). Za roditelje i odgajatelje.


ID broj: 023

Autor: Zvjezdana Maček Trifunović – Suzana Jelčić Jakšić

 

Dodatne informacije

Težina 0500 kg