Učini nešto – Tučnjava

Elaine Slavens:

TUČNJAVA Učini nešto prije prvog udarca

Tucnjava

Vršnjačko nasilje posljednjeg je desetljeća prepoznato kao jedan od središnjih problema s kojim se djeca suočavaju u školskom okruženju, ali i izvan njega. Prema istraživanjima provedenima posljednih godina, četvrtina djece osnovnoškolske dobi sudionici su nasilja kao žrtve ili zlostavljači, a često i u obje uloge.
Među različitim oblicima nasilja najočitije je fizičko zlostavljanje kao izravan oblik agresije, a u njemu češće sudjeluju dječaci. Još uvijek se često čuje mišljenje da je “normalno da se djeca u školi katkad potuku”, no svijest o neprihvatljivosti fizičkog nasilja sve je veća. Djeca trebaju znati da uvijek postoji drugačiji, zreliji, socijalno prihvatljiviji način rješavanja sukoba, te da pribjegavanje fizičkom nasilju ni u jednoj situaciji nije opravdano. 
Upravo u tome im može pomoći ova knjiga u kojoj se na djeci vrlo primjeren i blizak način, uz obilje ilustracija objašnjavaju temeljni pojmovi vezani uz fizičku agresiju, te se daje niz savjeta o kontroli agresije ako je dijete napadač i načinu na koji se od nje može zaštititi, ako je napadnut. Tekst nudi niz situacija u kojima može doći do fizičkog nasilja, a koje su bliske svakodnevnom iskustvu djece, te ih poziva da preispitaju vlastito ponašanje u sličnim situacijama i odaberu primjereni način reagiranja.
Sadržaji i aktivnosti iz ove knjige dobro mogu poslužiti u osmišljavanju nastave iz  područja građanskog odgoja i obrazovanja.

ID = 1702

Cijena = 42,00 Kn

ISBN: 978-953-226-054-0 
Format: 21 x 28
Uvez: meki
Strana: 32


kosarica
Newsletter

-
Uvijeti privatnosti

kartice upoznaj hrvatsku karte hrvatske knjižara foma zagreb RSS plačanje karticama Izjava o privatnosti