ZLOSTAVLJANJE U ŠKOLAMA

Ken Rigby:

ZLOSTAVLJANJE U ŠKOLAMA I ŠTO MOŽEMO UČINITI?

Zlostavljanje-u-skolama

Ova se knjiga bavi jednostavnom temom. Zlostavljanje je nepoželjan oblik ponašanja koji je jako rasprostranjen u školama, a može je jako prorijediti, ako ne i posve ukloniti, ponajviše djelovanjem škole i u manjoj mjeri djelovanjem roditelja. Svrha ove knjige jest omogućiti razumijevanje zlostavljanja u školi i predložiti kako se s njime možemo djelotvorno obračunati.
Mnogi učitelji i roditelji očajnički žele saznati što se može učiniti. Bilo bi najlakše dati popis stvari koje bi mogle biti djelotvorne: priručnik, paket ili skup oruđa optimistično stvorenog radi uklanjanja zlostavljanja iz školskog okruženja. Međutim, kad malo bolje razmislimo, jasno je da to neće biti od koristi – to nije dovoljno. Da bismo mogli izabrati smjer djelovanja, prvo moramo razumjeti što je zlostavljanje, zašto neki učenici zlostavljaju drugu djecu i zašto neki učenici bivaju zlostavljanima.
Zbog toga je knjiga podijeljena u dva dijela: prvi se odnosi na razumijevanje zlostavljanja, a drugi na to što se glede toga može učiniti. Ovo je uzbudljiva i poticajna knjiga koja će biti od neprocjenjive koristi onima koji oblikuju politiku protiv zlostavljanja, ravnateljima škola, psiholozima, pedagozima, učiteljima, liječnicima i roditeljima. Istodobno inspirativna i pozitivno usmjerena, ova knjiga nudi nadu svoj našoj djeci.

ID = 1708

Cijena = 100,00 Kn

ISBN: 978-953-226-051-9
Format: 17 x 25
Uvez: tvrdi
Strana: 250


kosarica
Newsletter

-
Uvijeti privatnosti

kartice upoznaj hrvatsku karte hrvatske knjižara foma zagreb RSS plačanje karticama Izjava o privatnosti